Nieuws van het Oranje Kruis

Oranje Kruis boekje Verschillen tussen de 26e en 27e druk 20160701

 

Mededelingen van het bestuur

  • Uw EHBO diploma wordt iedere 2 jaar verlengd. U dient tevens de AED cursus te hebben gevolgd, wilt u uw EHBO diploma kunnen laten verlengen. Zonder AED opleiding krijgt u slechts een EHBO certificaat.

  • Voor het verlengen van uw diploma/certificaat dient u uw kennis op peil te houden. Dit kan door de avonden te volgen. Ieder jaar zijn de lessen 1 t/m 6 verplicht. De lessen 7 t/m 18 dient u in twee jaar tijd te volbrengen.  U kunt aan het einde van het seizoen ook een toets afleggen bij een kaderinstructeur, indien u de lessen niet bezoekt. (Let dan wel zelf op de datum van de toetsavond)

  • Voor het verlengen van de aantekening verbandleer dient lesnummer 17 te worden gevolgd. Deze les telt alleen voor het verlengen van de aantekening verbandleer.

  • Voor het verlengen van de aantekening kinder EHBO is één les per 2 jaar vereist.

  • De cursusregistratie vindt plaats op uw eigen oranje kaart evenals op de centrale bijgehouden lijst. Bij binnenkomst dient u een presentielijst te tekenen. U bent zelf verantwoordelijk voor aanmelding en registratie bij binnenkomst bij een van de aanwezige bestuursleden. Staat u niet op de aanwezigheidslijst? Dan bent u dus voor ons niet aanwezig!  

  • Indien men een bhv cursus heeft gevolgd en men door een schriftelijke verklaring kan aantonen dat deze cursus ook levensreddende handelingen betreft, kan men voor desbetreffende onderwerpen een aantekening krijgen, waardoor men deze lessen niet op de avond hoeft te volgen.