Op een zeer warme zomerdag hebben we gepost bij “Alkmaar smult” Even voor aanvang meldden we ons bij de organisator, die ons meenam naar onze plek. Bij de bar konden we wat te drinken krijgen op vertoon van ons ehbo de mare shirt en voor eten konden we muntjes krijgen bij de organisator. We trokken het ehbo de mare shirt aan en bekeken alvast de EHBO-tas (altijd handig als je weet wat je waar ongeveer kan vinden mocht het nodig zijn). Een van de beveiligers kwam naar ons toe met een portofoon. Het was voor het eerst dat we met een porto aan het werk gingen en de beveiliger legde uit hoe de portofoon werkte.

Het terrein was gevuld met diverse foodtrucks waar allerlei lekkernijen werden bereid en voor de kinderen was er een hoekje met o.a een springkussen en ze konden daar geschminkt worden.

Aan het begin van de middag kwam iemand naar ons toe met een klein wondje aan de vinger die een pleister wilde. Een paar uur later hoorden we via de portofoon de vraag of er ook EHBO op het terrein aanwezig was. Het bleek nu handig te zijn dat we een portofoon bij ons hadden. We meldden dat er EHBO aanwezig was en kregen te horen op welke plek EHBO nodig was. We verwachtten iets ernstigs aan te treffen op de plek waar we heen waren geroepen, maar dat bleek reuze mee te vallen. Een klein wondje aan een hand; ook hier voldeed een pleister. Na deze rustige middag werden we afgelost door de avondploeg en keerden we moe maar voldaan huiswaarts.


Surya